Tomek Setowski​

Artiest

Tomek​Setowski

(Polen, 1961) 

"Sprookjesachtige figuren, onderwaterwerelden, steden in de ruimte en prachtige vrouwen, geven samen zijn dromen weer en vormen de symboliek voor het magisch realisme.”   
Setowski wordt wereldwijd gezien als de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van het ‘magisch realisme’. Sprookjesachtige figuren, onderwaterwerelden, steden in de ruimte en prachtige vrouwen geven samen zijn dromen weer en vormen de symboliek. Setowski begon zijn artistieke carrière nadat hij in 1989 afstudeerde aan de faculteit voor Schone Kunsten te Czetochowa te Polen. Hij wordt geprezen als een van de meest originele en talentvolle schilders van dit moment, die zijn geheel eigen, unieke en duidelijk herkenbare stijl heeft gecreëerd. In Czestochowa, zijn geboortedorp, heeft hij zijn eigen Museum of Imagination. Hij dankt zijn bekendheid aan een roadshowexpositie in 1995 genaamd ‘Polish Surrealists’, waar de allerbeste Poolse kunstenaars hun ideeën over het surrealisme konden vertonen. Setowski werd verkozen tot de meest originele en talentvolle schilder. Dit leverde grote belangstelling op van de grote Poolse galeries, maar ook van kunstexperts uit Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Zijn grote doorbraak in Amerika volgt in 1998 als een van de beste galeries van New York op zoek is naar nieuw veelbelovend talent met een originele manier van schilderen. Uit een grote groep kunstenaars werd Setowski als meest talentvolle nieuwkomer gekozen. Sindsdien exposeert Tomek Setowski met zijn eigen stand onder de naam ‘The Museum of Imagination’ op de New Yorkse kunstbeurs.
Wereldwijd zijn er slechts enkele schilders die deze stijl hanteren, want het creëren van dit soort werken vergt een feilloze, bijna meesterlijke techniek en een immense verbeeldingskracht.
Straznicy nadchodzacego switu _ SETOWSKI
SONY DSC

Series

SONY DSC

Project

Penelopa _ 120x80_SETOWSKI

Project

Straznicy nadchodzacego switu _ SETOWSKI

Project

SONY DSC

Project

SONY DSC

Project